10 травня 2016 р.

"Священна пам'ять в спадок нам дана!"

У травні ми вшановуємо пам’ять тих, хто поліг на полі бою, спалених, знищених, закатованих, але не скорених.  З нагоди Дня Перемоги шкільною бібліотекою була організована книжкова виставка: "Священна пам'ять в спадок нам дана!" на якій представлені книги воєнної тематики. Матеріали розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій.
   Основна мета книжкової виставки – показати відвідувачам, якою великою ціною нашому народу дісталася Перемога і ще раз нагадати , що цей всесвітньо-історичний подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам`яті людства. Адже Друга світова війна залишила свій слід практично в кожній родині.
Найтрагічніший і жорстокий період в сучасній історії завершився в травні 1945р. перемогою Червоної армії і союзників над нацистською Німеччиною. Шлях до перемоги над фашистами тривав 1418 днів і коштував десятків мільйонів людських життів. Завершальною фазою Другої світової війни була Берлінська операція, в якій радянські війська щодня втрачали до 15 тис. солдатів. Незважаючи на опір німців, 30 квітня над Рейхстагом був піднятий червоний прапор, а вночі 8 травня підписано акт про повну капітуляцію Німеччини.
Святкування 9 травня в Україні традиційно проходить у всіх містах країни з урочистим покладанням квітів до пам'ятників і могил солдатів і вшануванням ветеранів. З 2015р. законом Верховної Ради до назви свята були внесені зміни: тепер це День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В 2016 році ми вже святкуємо 71-річницю з дня Перемоги у німецько – радянській війні. Хоча пам'ятна дата віддаляється з кожним роком, її цінність невблаганна, а слава героїв з простого народу ніколи не повинна потьмяніти. Тому не забудьте подякувати і привітати ветеранів, адже їх залишилося так мало.

Немає коментарів:

Дописати коментар