1 травня 2017 р.

Цікаві факти про книги

Більшість інформації ми отримуємо завдяки друкованим символам. До тих пір поки не з’явилося телебачення та Інтернет, книги були практично єдиним джерелом інформації. Тим, хто любить читати, ми пропонуємо цікаві факти про книги та читання.

1. Найпопулярнішим письменником всіх часів і народів є Агата Крісті. Її детективи друкуються на 44 мовах світу. Було видано вже більше двох мільярдів книг. Найбільш ходовою книгою залишається Біблія. Друге місце займає «Книга рекордів Гіннесса».

2. У наші дні більше половини книг купують люди старше 45 років.

3. Найважчою книгою у світі вважають географічний атлас, який зберігається в Британському музеї. Він має висоту більше метра і важить 320 кг.


4. Вважається, що багато читачів втрачають інтерес до книги вже на вісімнадцятій сторінці.

5. Існує різновид клептоманії , при якій крадуть тільки книги. Цей розлад називають бібліоклептоманіей . Одним з найвідоміших бібліоклептоманів являється Стівен Блумберг, який за своє життя, вкрав більше 23 тисяч рідкісних книг на суму в 20 мільйонів доларів.

6. Найдовша біографія – історія життя Вінстона Черчілля. Вона становить 22 томи. А сама велика публікація – це видання Британських парламентських документів, яке складається з 1112 томів.

7. Найбільше творів написав іспанський драматург Лопе де Вега. Його перу належить 1800 п’єс.

8. У минулому книги на полиці ставили не так, як ми це робимо зараз, а корінцем до стіни і обрізом назовні.

9. Дванадцять самих маленьких книг світу з легкістю можна вмістити в одну столову ложку. Серед них є словник англійської мови на 12 тисяч слів, Коран і Конституція Франції .

10. 68 % всіх книг купують жінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар